5.6.2012

3.6. Mänttä-Vilppula

Suuntana Mänttä-Vilppula ja KR-näyttely. Isovilloja oli Hipan lisäksi ilmoitettu yksi (joka muuten sattui olemaan sama uros kuin Lahden pentunäyttelyssä toissavuonna!), harppuja kääpiövilloja Eemelin lisäksi kaksi ja suomenlapinkoiria Severin lisäksi seitsemän.

Villakoirat tuomaroi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka arvioi sekä Hipan että Eemelin EH:n arvoisiksi. Myös toinen isovilla sai EH:n, joten ROPia ei valittu.

Hipan arvostelu näyttää tältä: "Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Selvä sukupuolileima. Oikeapiirteinen nartun pää. Hieman isot pyöreähköt silmät. Kirsu saisi olla mustempi. Hieman vuotavat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Oikea-asentoinen häntä. Runko kovin matala. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Löysät etuliikkeet. Joustava sivuaskel. Karvapeite saisi olla valkeampi."


Lappalaiskoirat arvosteli Tapio Kakko. Tuloksen suhteen mulla ei ollut suuria odotuksia Severin suhteen, ilmoitin sen Kakolle lähinnä sen takia että Kakosta minulla on mielikuva että tuntee koiran rakenteen hyvin, tietää mihin minkäkin kulman suoruus vaikuttaa ja näinpäinpois. (Ja ihan tiedostettuna oli myös asia, että Kakko tasan pitää hieman erinäköisestä koirasta mitä Severi on ;))

"Kokonaiskuvaltaan hyvä, hieman pitkä lantio, oikealinjainen kevyehkö pää, hieman löysä etuosa ja pysty olkavarsi, hyvät takakulm., voisi olla vahvempiluustoinen, hyvä häntä, turhan pehmeä ja ohut peitinkarva, pohjavilla puuttuu, liikkuu edestä löysästi, takaa ahtaasti riittävällä askeleella, miellyttävä luonne."

Tuloksena AVO H saatesanoilla, että pohjavillallisena voisi saada mahdollisesti EH:n. Neljästä pörröuroksesta yksi sai ERIn ilman SA:ta, yksi EH:n ja AVO-pojat saivat molemmat H:n. ROPia rodussa ei valittu. Lapinporokoirissa Kakko jakoi yhden SA:n, eli todella tiukalla linjalla oli arvosteluissaan. Eipä siinä, kun tietää mistä pitää, mitä haluaa ja Severistäkin löysi ne virheet mitä sen rakenteessa on. (Poislukien lantion asennon, liekö sitten selän päällä pysynyt häntä vähän huijannut..)


Nyt Hippa jää näyttelyistä tauolle, en koe että Hippa suunnattomasti näyttelypuuhista nauttisi ja kun sen kummempaa menestystä ei ole tullut niin kasvatellaan turkkia ja katsotaan ensi vuonna sitten seuraavat. Severin seuraava näyttely on vielä vähän auki, katsotaan minne lähdetään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti