28.10.2012

Tokoja ja näyttelyitä.

13.10. käytiin tokoilemassa Severin kanssa, tällä kertaa tuomarina Ralf Björklund.

Pisterivi näytti seuraavalta:

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen hihnassa 7,5 (Oli vähän turhan riehakas aloitus, pääsi haukahdus ja täyskäännöksessä unohtui jonnekin ja hilppasi sit saksalaisittain)
Seuraaminen vapaana 8,5 (Emt lol. Mun mielestä ihan kiva pätkä ja riehakkuuskin tasaantui kun itse ehdin hengähtää ja rauhoittua)
Maahameno 8,5 (N
äpsäkkä, tartti kaksi käskyä perusasentoon. Taas. En vaan ymmärrä.)
Luoksetulo 9,5 (Tosi kiva ja vauhdikas.)
Seisominen 0 (Kympin maahanmeno. Nousi ekalla perusasentoonkin. Niiice.)
Hyppy 8 (Vähän tepsutteli, esteessä oli kivoja hajuja. Itseasiassa sitä estettä haisteli melko moni koira.)
Kokonaisvaikutus 8,5 (Oli kuulemma tosi kivan näköistä tekemistä ja hyvä yhteistyö.)
Yhteensä pisteitä 159p. (ARGH!!)

Ihan kiva koe kokonaisuudessaan ja kohtuu kivaa menoa Severilläkin. Tuomari oli mukava, vaikkakin melko tiukka ja itse jäin ainakin kaipaamaan vähän selitystä sille miksi lähti pisteitä mistäkin.


20.-21.10. käytiin Laukaassa tokoilemassa rotumestiksissä ja syyserkkarissa pyörähtämässä kehässä. Seuraa meille piti Sanna ja Oili :)

Tokoissa oli tuomarina Mauri Pehkonen, joka jakoi meille pisteitä näin:
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen hihnassa 9
Seuraaminen vapaana 9 (haahuilua ja parissa käännöksessä omia kuvioita)
Maahanmeno 9 (tarvitsi 2 käskyä ylösnousuun)

Luoksetulo 9 (viimeinen perusasento oli vino)
Seisominen 0 (jännä tuo maan vetovoima..)
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9
Yhteensä pisteitä kasaantui 168p.
Ja ihan jäätävä harmitus jäi siitä, että jos Severi olisi seisonut 7 pisteen arvoisesti niin oltaisiin voitettu rotumestaruus. Mutta näinhän se menee, ne jotka osaa, voittaa ja ne jotka ei, jää vikisemään.
Toinen ykkönen kuitenkin plakkarissa ja toivon mukaan saataisiin tälle vuotta tokoiltua vielä yksi ykkönen koularia varten.
Videon kokeesta voi katsoa täältä
 
Paikkamakuussa.
© Ritva Janhunen

Sunnuntaina sitten kasseltiin vähän näyttelymeininkiä ennen omaa vuoroa. AVO-pörröpoikia oli 19, tuomarina Pekka Teini. Siinä junnuja ja nuoria katsellessa odotukset ei ainakaan kasvaneet.. Olikin aika yllättävää, että Severi sai ERIn ja sen lisäksi vielä kilpailuluokasta meidät käteltiin viimeisenä pois.
"Komea uros joka myös esiintyy tasapainoisesti, upea pää ja ilme, kauniit korvat, hyväasentoinen kaula, erinomainen eturinta, hyvä rakenne takana ja leveä reisi, turkki ei tänään aivan parhaimmillaan, laatu oikea, liikkuu hyvin."

Paula meistä (tai Severistä :P) napsi kuviakin :)


 

Tokoilujen osalta ollaan ainakin alustavan tiedon mukaan menossa marraskuulla kokeilemaan josko irtoaisi kolmas ykkönen. Rally-tokoihin ei ensi kuun Tampereen kisoihin mahduttu, joten seuraavat kisat sitten joulukuulla jos tuntuu siltä että lähdetään vielä rallittelemaan.
Näyttelyitä ei tälle vuotta enää kierretä (eipä sillä että paljoa olisi edes tarjolla!), mutta ensi vuoden alkuun ollaan suuntaamassa Kuopioon asti Jalostuspäiville ja maaliskuussa Siilinjärvelle pääerkkariin on vissiin "pakko" lähteä myös. Tammikuulle olen miettinyt myös Ilomantsin ryhmiksessä käyntiä, mutta katsotaan nyt miten suunnitelmat etenee käytännössä.

Hipalle kuuluu pääasiassa hyvää. Ohitusharjoitukset etenevät nyt myös lelun avustuksella (löytyi semmoinen oikein mieluinen :)). Toista korvaa härnää vielä hiiva, joten sitä olen yrittänyt puhdistella ja pitää siistinä. Lekurikäynti pitäisi varata johonkin väliin sitä varten, olisi ihan hyvä saada siihen jonkinnäköinen lääkitys jolla saataisiin tuokin korva kuntoon! Toinen korva on onneksi ollut kunnossa sen jälkeen kun talvella tehtiin puhdistus- ja tippakuuri.
Turkin kasvatus etenee hitaasti mutta varmasti, tällä viikolla olisi neidillä tiedossa kunnostuspäivä. Aika tyylikäs tuo nykyinen leikkaus kyllä on, sopii Hipalle tosi hyvin :) Ehkä tuohon malliin palataan tulevaisuudessa, kunhan ollaan taas muutama näyttely kierrelty.
Sen verran on Hipalle näyttelysuunnitelmia väsätty (tai minä olen), että tavoitteena olisi päästä ensi vuoden erkkariin pyörähtämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti