8.12.2013

6.12. Ylöjärvi rallyt

Ei nukuttu pitkiä aamu-unia vapaapäivänä, vaan suunnattiin Ylöjärvelle vuoden viimeisiin rally-tokoihin Kitin kanssa. Vähän sekaiset fiilikset oli ennen rataantutustumista, ei olla koskaan treenattu vastaavassa hallissa, oli paljon koiria ja kunnon kylttien kanssa ei olla treenattu. Vasta jälkeenpäin tuli mieleen että eihän me olla myöskään treenattu siten, että radalla on tuomari ja sihteeri. Wuhuu.

Noh, joka tapauksessa. Rataantutustumisessa alkoi varmuus kasvaa, koska radalla oli paljon käännöksiä ja maahanmenoja mitkä on meille vahvinta alaa.

1. Askel oikealle, tässä -1 asentovirheestä/piitteellisesta yhteistyöstä.
3. Käännös oikealle, -1 koska kävi haistelemassa kylttiä.
5. 1-2-3 istumiset: -1 taluttimen kiristyminen, -3 uusittiin ja siinä tuli tehtävävirhe, vissiin johtuen mun askelsekoiluista. Ja koska Kitiä olisi tuomari ja sihteeri kiinnostaneet eikä sen takia ollut aivan yhtenäinen nätti liike. Olisi pitänyt joko jättää uusimatta (eka kerta oli parempi) tai uusia toisen kerran.
7. Hitaasti, -10 tvä koska hidastaminen ei näy koirasta. Tästä mä olen eri mieltä, mun mielestä vauhdin hidastaminen näkyi ihan selvästi koirasta. Ehkä siihen sitten vaikutti, kun kutos- ja seiskakyltin välissä mun piti pysähtyä houkuttelemaan Kitiä mukaan (jäi ihmettelemään tuomaria ja sihteeriä) eikä siksi kuljettu ihan normaalivauhtia. Silti harmittaa noin ison pistemäärän menetys.
12. Istu, maahan, kierrä koiran ympäri, -1 tvä, vastahakoisesti tai hitaasti suoritettu liike. Kiti jäi haistelemaan maata ennenkuin tuli perusasentoon, siitä lienee pistevähennys koska itse tehtävä onnistui varsin hyvin.

Kerättiin siis 21 miinuspistettä ja plussaa jäi 79 :) Siispä ensimmäinen hyväksytty tulos alokkaasta.

Olen ihan älyttömän tyytyväinen, Kiti unohti kehänauhojen ulkopuoliset koirat ihan kokonaan, oli tosi hyviä keskittymispätkiä radalla ja loppuun asti riitti keskittymiskykyä vaikka tehtiin melko paljon pikkulämmittelyjä omaa vuoroa odotellessa :)

Ja videotodistettakin on meidän tolloiluista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti