5.6.2013

Kuulumisia ja kesän menoja.

Jepsis, kun noita pentupäivityksiä tässä on tullut kirjoiteltua, niin voisi kai sitä jotain yleistäkin vähän tähän väliin höpötellä.

Elikkäs meikäläisten kuulumisia vähän.

Severi täyttää heinäkuussa neljä. Jotenkin outo ajatus, samalla tuntuu siltä että onhan se mulla ollut aina ja silti tuntuu että eihän se voi olla jo nelivuotias!

Seppe pääsi Lappalaiskoirien tokon SM-joukkueeseen, joten nyt sitten on ohjaajan motivaatio etsinnässä. Tai no, motivaatiota olisi, mutta takaraivossa nakertelee se "ei se kuitenkaan kokeessa", mikä pitäisi sieltä saada pois. Pikkutreenejä ollaa tehty ja löysin yhdet möllit ensi viikolle jos käytäisiin vetäisemässä siellä avoimen liikkeet kokeenomaisesti läpi. Ja nyt myös harmittaa etten katsellut kesäkuulle koetta, olisi ollut ihan jees käydä yksi koe vielä ennen isompia kisoja.
SM:ien jälkeen jäädään tokotauolle, onhan tässä vuosi aika tasaisesti treenattu ja kisattu, että on se tauko ihan paikallaankin jo.

Heinäkuussa lähdetään lappalaiskoiraleirille Korpilahdelle, se on ehdottomasti kesän kohokohta meille! Sinnehän saadaan seuraa Sannasta ja Oilista. Kiti lähtee todennäköisesti mukaan, vaikka toisaalta minusta olisi kovin kiva saada pitkästä aikaa Severistä ja Helkasta yhteispönötyksiä!

Mölliageihin ollaan jälleen suuntaamassa, agia on treenattu kerran viikkoon ja pari viimeisintä kertaa on olleet jotenkin aivan fantastisen hienoja verrattuna entisiin räpellyksiin että palo tämän lajin pariin alkaa nousemaan taas. Tälle vuotta en aio ostaa enää agilisenssiä, ehkä. Mahdollisesti. Voi olla että tungen Severin Saijan ohjattavaksi joihinkin virallisiinkin startteihin. Itse ajattelin uskaltautua ensi vuonna sekä Severin että Hipan kanssa virallisiin startteihin.

Näyttelyitä olen miettinyt loppuvuodelle sen verran, että elokuussa mennään Vesilahdelle (vähän seuraillaan turkkitilannetta), tuomarista riippuen joulukuun Tampereen ryhmikseen ja niin moneen Voittajaan/Winneriin kuin on vaan varaa koiraa ilmottaa :)  Syyserkkari jäänee meiltä väliin vaikka alunperin oli tarkoitus lähteä.


Kitille olen katsellut näyttelyitä mutta mitään en sinällään ole vielä päättänyt. Ainakin pariin pentunäyttelyyn yritetään päästä. Purenta elää tällä hetkellä omaa elämäänsä ja vähä jännittää mitä siitä tulee.

Kiksin kanssa ollaan tehty perusasentotreeniä ihan päivittäin, pyydän siis perusasentoon että pääsee ruokakupille. Askeleita ja käännöksiä ollaan tehty myös välillä. Tuo perusasentoon hakeutuminen on Kitillä ollut jo ihan alusta asti niin vahvana, vaikka alkuunhan se oli vain sitä että tuli lähelle istumaan. Siitä sitten olen lähtenyt ohjaamaan ja pyytämään perusasentoon ja nykyäänhän Kiti tekee sitä ihan oma-aloitteisesti, oli kädessä vesikuppi, ruokakuppi tai mun oma ruokalautanen :D

Agilitya treenaillaan noin kerran viikkoon, välillä vähän enemmän, välillä vähemmän. Tällä hetkellä putket on ihan jotain parhautta ja Kiti irtoaa niihin aika mainiosti. Hyppyjäkin on alettu jo treenaamaan ja kontaktejakin ollaan ihmetelty. Eipä tunnu neidillä olevan vaikeuksia selvittää mitään estettä mitä ollaan kokeiltu, joten ehkä ihan ymmärrettävästi sormet syyhyäisi päästä treenaamaan enemmänkin jo.

Parit mätsärit olen katsellut tälle viikolle, keskiviikkona Tampereella ja lauantaina Urjalassa. Keskiviikon mätsi on vielä vähän auki lähdetäänkö, mutta Urjalaan ollaan ilmoittauduttu ennakkoon ja sinne ollaan varmasti menossa.


Hermannin kanssa ollaan nyt jatkettu treenaamista, tulikohan tuohon nyt kuukauden tauko. Onhan siinä oma hommansa vielä tehtävänä tuon otuksen kanssa. Kuitenkin otin tavoitteeksi 3.7. mölliagien putkiluokan, eli sinne lähdetään sitten huvittamaan ihmisiä :D Kontakteissa on paljon työtä, samoin yleisesti ohjautuvuuden parantamisessa. Mutta kiire ei onneksi ole, vaikka Hermanni tulisikin kisaikään elokuussa. Jospa vaikka ensi vuodeksi oltaisiin Hiimänninkin kanssa kisakunnossa!


Hippa asustelee vielä muutaman viikon Urjalassa. Mammakoira voi hyvin, maitoakin riittää ainakin siihen että pennut ovat kasvaneet keskimäärin 40-70g päivässä. Hippa syö 3-4 kertaa reippaita päivässä ja on silti varsin timmissä kunnossa. Ensimmäiset päivät meni hämmentyneessä mielentilassa, mutta nyt vauvat hoituvat varmalla otteella. Hippa ole mitenkään "neuroottinen" mamma, vaan malttaa olla pitkiäkin aikoja muun porukan mukana pihalla. Yöt (ainakin ne mitä mitkä minä olen ollut Urjalassa) Hippa nukkuu pääosin pentulaatikossa vauvojen kanssa.

Kitin Hippa on kertaalleen käynyt ajamassa pois pentujen luota, eikä tunnu tykkäävän siitä että Kiti (tai Severi) käy huoneessa imetyksen aikana. Kitiä puolestaan tuntuu pennut kiinnostavan todella paljon ja aina kun tullaan sisälle, niin Kiti ryntää pentulaatikon laidalle pällistelemään kakaroita :D Vähän on sekä Kiti että Severi saaneet käydä haistelemassa ja tutustumassa, Severi tuntuu olevan melko epävarma koko otuksista ja on päättänyt että parempi olla kuin niitä ei olisi :D


Tytöt tuntuvat ainakin nykyisellään tulevan toimeen keskenään. Viime viikonloppuna jopa juoksivat yhdessä pihalla ja vähän yrittivät leikkiäkin keskenään. Enkä minä nyt edellytäkään että olisivat sydänystäviä, minulle riittää että pystyvät olemaan rauhassa samassa tilassa ilman pöljäilyjä. Toki, suurin testihän on vielä edessä, nyt kun ovat saman katon alla vain perjantaista sunnuntaihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti