6.10.2013

5.10. Tuulos RN

Eilen pyörähdettiin pitkästä aikaa näyttelykehässä Tuuloksessa. Kitin halusin vielä kertaalleen pentukehään ja lapinkoirilla oli tuomari jolla Severi on kertaalleen junnuna ERI2 ollut, joten sen kanssa sitten lähdettiin katsomaan mitä tuomari tykkäisi.

Ensimmäisenä oli Kitin vuoro. Kiti oli ainoa muru-pentu. Tuomari oli todella mukava ja tuntui ymmärtävän että pennun esiintyminen ja käyttäytyminen ole ihan täydellistä :) Tarkkaan ja rauhallisesti tutki Kitin läpi ja uskalsi olla jämäkkänäkin kun Kiti vähän pöljäili. Höpötteli ja naureskeli Kitille :) Kaikenkaikkiaan jäi siis todella hyvä mieli kehässä käynnistä!

"Erino. tyyppi. Hyväkokoinen. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä. Riittävä kaulan pituus. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvä hännän kiinnitys. Hyvä korvien asento. Kaunis väri. Liikkuu hyvin. Hyvä luonne."
PEK1 KP ROP-pentu, tuomarina Helinä Simberg.



Rilla-sisko oli niinikään ROP-pentu, Rillalla oli myös vähän kilpailua yhden urospennun verran.


Severin vuoroa odoteltiinkin sitten vissiin kolmisen tuntia. Junnu-uroksia oli 2, nuoria 1, avoimia 4, valioita 1 ja veteraaneja 3. ERI-EH-painotteinen päivä oli uroksissa tuomarilla (narttuja en seurannut niin tarkkaan) ja aikalailla kaikki ERIn saaneet taisi saada SA:n.

Severi oli luokkansa viimeisenä, kaksi EH:ta ja yhden ERIn tuomari jakoi edeltäneille uroksille. Hyvin iloinen yllätys oli, kun Severi sai ERIn. Kilpailuluokassa ei sen kummempia odotuksia ollut, mutta mitä vielä, tuomari viittasi Severin ykköseksi ja antoi SA:n!
Paras uros-kehässä oli vissiin 7 tai 8 urosta ja ihan lähtökohtaisesti odotin että meidät kätellään pihalle. Mutta mitä vielä, meidät viitattiin toisena jatkoon! Siinä vaiheessa oli jo ihan totaalinen wtf-olo, joten siinä vaiheessa kun Severi ohjattiin ykköseksi niin meinasi siinä usko loppua. Eihän nyt Severi sentään.. Pakkohan se oli siinä vaiheessa uskoa kun palkintoja alettiin jakamaan ja käskettiin odotella loppukehää!
ROP-kehää odotellessa katselin narttujen voittajaa ja totesin siinä ääneen Saijalle ja itsekseni että kyllä se vaan varmasti tuo narttu voittaa. Vähän siinä sitten juoksuteltiin kehässä koiria ja ihan odotetustikin meille ojennettiin VSP-ruusuke.

"Erinom. mittasuhteet, luusto. Selvä sukupuolileima. Kaunisilmeinen pää. Isot korvat. erinom. ylälinja, häntä. Hyvä rungon syvyys. Hyvät raajat. Liikkuu hyvin. Kaunis karvapeite."
AVO ERI AVK1 SA PU1 SERT VSP, tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa 

Voin kyllä sanoa, että tähän "H-EH-ERI ilman SA:ta"-linjaan kahden koiran kanssa tottuneena tuollainen rivistö on ihan uskomatonta kirjoittaa. Hieno Seppe!


VSP Severi ja ROP Kirella's Brincessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti